Aktualitások

Üdvözöljük a Nemzeti Filmiroda honlapján

2021-12-08

 

 

Két esztendeje, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda főosztályaként működik a Nemzeti Filmiroda, a 2004. évi II. törvénnyel, a Filmtörvénnyel létrehozott magyar mozgóképszakmai hatóság. Egyrészt ez a szervezeti változás, másrészt az elektronikus ügyintézésre való 2022. január elsejei átállás indokolta, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapjáról erre a helyre költöztettük a ránk vonatkozó alapvető információkat. Amennyiben Ön új ügyfelünk, a Hatóság rövid történetéről, a hazai közigazgatási rendszerben elfoglalt helyéről, feladatairól és tevékenységének eredményeiről a "Nemzeti Filmiroda bemutatása" elnevezésű, folyamatosan bővülő tartalmú  menüpontban tájékozódhat.

Fontos változás, hogy 2022. januárjától éles üzemben indulnak el a hatóság elektronikus ügyintézésre alkalmas applikációi. Ettől az időponttól kezdődően ügyfeleink kizárólag az itt elérhető űrlaprendszer használatával tudják kérelmeiket, nyilatkozataikat benyújtani, eljárást indítani, nyilatkozatot tenni - kivételt képez ez alól az art mozik 2021. IV. negyedéves adatszolgáltatása, amelyet kötelezettség megkönnyítése érdekében a január 20-i határidőig még a megszokott elérhetőségen üzemeltetünk. A fejlesztés következő ütemében 2022 folyamán befejezzük adatbázisaink és ügyviteli folyamataink kimenő oldalának a digitalizálását is, és ezt követően valamennyi eljárásunk összes fázisában teljes mértékben e digitális háttér alkalmazásával, használatával fogunk tudni kapcsolatot tartani, kommunikálni Önökkel. Reméljük és bízunk benne, hogy ezekkel a fejlesztésekkel egyszerűbbé és gyorsabbá válik egyrészt az ügyfelek számára a hatósággal való kapcsolattartás, másrészt pedig a mi ügyviteli tevékenységünk is hatékonyabbá válik.

Az elektronikus ügyintézés bevezetése azonban az ügyfeleink számára is tennivalókat jelent. Hogy mennyiben tér el a 2022-től érvényes eljárási rend az eddigiektől, erről részletes információ az "Ismertető a honlapon elérhető szolgáltatásokról" cikkben található.

Amennyiben a rendszer működésében bármely fennakadást észlel, illetve amennyiben vonatkozó kérdése van, kérjük keressen bennünket a filmiroda @mk.gov.hu e-mail-címen, vagy központi telefonszámunkon: 06 1 327 0220.

 

Köszönjük az együttműködésüket!